Konst i Stockholm

Stockholm är verkligen en stad som erbjuder något för alla konstälskare, oavsett om man är intresserad av modern och samtida konst, nordiska konstnärer, internationell konst, eller antikviteter och äldre konst.

Nordiska konstnärer i huvudstaden

Stockholm har varit hem och vistelseort för många framstående nordiska konstnärer. Moderna Museet i Stockholm har en av de främsta samlingarna av modern och samtida konst, inklusive verk av nordiska konstnärer. Om du vill köpa eller sälja verk av nordiska konstnärer hittar du konstgalleri i Stockholm som Åmells konsthandel, som är experter på nordisk konst från 1600-talet och framåt.

Internationell konst i Stockholm

Internationell konst är också välrepresenterad i Stockholm. Moderna Museet har en omfattande samling av internationell konst, inklusive verk av Pablo Picasso, Salvador Dalí, Henri Matisse och Meret Oppenheim. Dessutom arbetar offentliga Stockholm Konst för att ge stockholmarna den allra bästa konsten, inklusive internationell konst. De ser till att nya konstverk tar plats på gator och torg, i parker och bostadsområden, i förskolor och skolor, och i stadens fastigheter.

Konstmuseer i Stockholm

Stockholm är hem för många framstående konstmuseer. Moderna Museet, Liljevalchs konsthall, och Åmells konsthandel och galleri är bara några av de platser där konstälskare kan njuta av en mängd olika konstverk. Dessa museer erbjuder en blandning av permanenta samlingar och tillfälliga utställningar, vilket ger besökarna möjlighet att uppleva en mängd olika konststilar och perioder.

Antikmässan i Stockholm

För de som är intresserade av antikviteter och äldre konst, erbjuder Stockholm också Antikmässan. Läs mer på vår sida om detta!