Tycker du både om antikviteter och goda viner?

Då är antikmässan i Helsingborg rätta platsen för dig. Antikviteter och konst är populärt i Helsingborg. I över 50 år har Helsingborgs Konst & Antikmässa arrangerats. 2013 fick mässan ett lyft då den flyttade till Helsingborgs Arena och de senaste åren har mässan hållits parallellt med arrangemanget Vin & Deli. För mer information om antikmässan i Helsingborg besök arrangörens hemsida. Anmäl dig till evenemanget genom att köpa biljett i tid.

FAQ, Vanliga frågor om antikmässor

Vad är en antikmässa?

På en antikmässa får besökare möjlighet att beskåda och köpa antikviteter av olika slag. Det kan vara både större möbler och mindre detaljer såsom bestick eller vaser. Det är även vanligt att en antikmässa hålls i kombination med konstutställningar, så är det bland annat i Helsingborg. Har du ingen möjlighet att besöka en antikmässa arrangeras ofta onlineauktioner och lokala loppisar där du kan finna antika föremål.

Kan man betala kontant?

Hur betalningsmöjligheterna på en antikmässa ser ut kan skilja från mässa till mässa. De mässor vi har listat här på helsingborgsutställningar.se har alla bankomat i anslutning eller erbjuder kortbetalningsmöjlighet.

Hur funkar det med rengöring och leverans?

Har du handlat mindre attiraljer får du ofta möjlighet att ta med sakerna hem på en gång. Har du köpt större tygmöbler kan det vara praktiskt att anlita en firma som kan rengöra prylarna.

Hur matchar jag mina antika möbler?

När det gäller inredning finns inga rätt och fel. Många tycker att det är svårt att matcha exempelvis ett massivt antikt skrivbord med en modern skrivbordsstol. Men det behöver inte alls vara fel, på mio.se finns exempelvis flera fina rejäla stolar som passar bra till ett antikt skrivbord.

Konst i Stockholm

På en antikmässa hittar du ofta även konst av olika slag. Är du mer intresserad av enbart konst kan det dock vara värt att kontakta en ren konsthandlare. Läs mer på vår sida om att handla konst i Stockholm.